Tilbake
Skriv ut

Om bare Lyseblå kunne bli superhelt

Tenk om ein kunne være superhelt i ein superheltverd i ei anna himmelgalakse. Å være uovervinneleg. Ein som ingen kunne gjere noko vondt.

I "Om bare Lyseblå kunne bli superhelt" møter du Lyseblå. Han er redd, men det er det ingen som veit. På skuleplassen står han ofte aleine. Han får ikkje være med når dei andre gutane spelar fotball, fordi han er for dårleg. Han får heller ikkje være med når dei leikar superheltar, for Lyseblå likar jo bamsar og grin ofte. Nokre gongar øydelegg han for dei andre barna når dei leikar. Så bråkar han i timane og plagar dei som er pingler. Det er betre å mobbe enn å bli mobba sjølv, meiner han. Lærarane tør han ikkje å snakke med, og mamma og pappa blir så lei seg. Innerst inne drømmer Lyseblå om å være superhelt slik at lærarane og dei andre ungane skal sjå at også han får til noko og ikkje berre er ei pyse og ein liten dott i universet. Ein superhelt gir aldri opp!

Katja Brita Lindberg redefinerte det rosa jenteuniverset i barnefornestillinga "Om bare rosa kunne trylle". Denne gangen rettar ho blikket mot forventningane vi møter små gutar med, i all sitt superheltfokus og idrettsstjernedyrking. Kva er spelereglane og kva skjer med dei som ikkje spelar med på dette? Kva er det som gjer at nokre fell utanom? Kva er det som gjer at klovnen Lyseblå mislukkast i å være gut?

Lærarrettleiing

Last ned:
Pedagogisk veiledning i vedlegg

Om utøvarar og produsentar

  • Arrangert av: Møre og Romsdal fylkeskommune

Om kunstnar / utøvar / gruppe

Ide/konsept: Katja Brita Lindeberg

Regi: Katja Brita Lindeberg

På scena: Dagfinn Tutturen

Komponist: Martin Mulholland

Lysdesign: Eirik Brenne Torsethaugen

Kostymedesign: Thale Kvam Olsen

Rekvisittar: Thale Kvam Olsen og Katja Brita Lindeberg

Scenografi: Ørjan Wiklund

Produsent: Ane Wennervold

Auge utanifrå: Kjersti Haugen

Stemmer på lydspor: Ylva Kristin Teigseth og Gard Kristian Teigseth

Foto: Elen Sonja Klouman/Torleif Kvinnesland

Co-produsent: Teaterhuset Avant Garden

Støtta av: Spenn.no, Norsk kulturråd (Kunstløftet og Fri scenekunst), Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Fond for frilansere, Trondheim kommune, Sør Trøndelag fylkeskommune, Norsk skuespillersenter og Seanse.