Tilbake
Skriv ut

Opera Opaque (Yngvild Aspeli / Cie Plexus)

Velkommen til Madame Silvas fantastisk merkelige makabre kabaret! Spektakulære numre på liv og død, halsbrekkende humor og den store grande finale hvor Madame Silva ser sin egen frykt i øynene ...

Historiene om hennes opprinnelse forsvinner i tidens natt, og de mangfoldige legendene om hennes fortid er full av motstridende anekdoter. Noen snakker om et underlig, myteomspunnet samlested dypt inne i Sibir, i en bortkommen landsby med rette, brosteinsbelagte gater. Andre nevner navnet hennes i forbindelse med en forlatt slottsruin i Bretagne, hvis eksistens kun kan spores tilbake til noen foreldede dokumenter.

Eldgamle rykter påstår også at hun kommer fra dypet av de mørke, norske skoger, og enkelte antyder at hun har en viss forbindelse til det hinsidige; de mest vågale påstår til og med at hun kommer fra de unevnelige kontinenter på «den andre siden» ... Men alle legendene enes om en ting: Hun gir oss frysninger på ryggen!

Opera Opaque er en visuell teaterforestilling med skuespillere/figurspillere, en menneskestor figur og skyggeteater.

CO-PRODUKSJON: Teater Innlandet, Turnéorganisasjon for Hedmark og Maison de la Culture de Nevers et de la Nièvre.

STØTTET AV: Direction des Affaires Culturelles-DRAC Bourgogne, Norsk kulturråd, Hedmark fylkeskommune - DKS, Spenn.no, Fond for lyd og bilde, Fritt Ord og Fond for utøvende kunstnere.

Om utøvarar og produsentar

Norsk scenekunstbruk
  • Arrangert av: Møre og Romsdal fylkeskommune
  • Kunstnarar / grupper: Yngvild Aspeli / Cie Plexus

Om kunstnar / utøvar / gruppe