Tilbake
Johild K. Bredin
Skriv ut

Bjørnstjerne og paraplybyen

Bjørnstjerne er i sin livs største krise. Han har blitt rammet av skrivesperre, en forfatters verste mareritt! Han har mistet alle verktøyene han bruker når han dikter; fantasien, kreativiteten og skaperevnen. Bjørnstjerne klarer ikke lenger å se for seg karakterene han vil skrive om og alt virker grått og trist. Det eneste han har fått skrevet i det siste er en historie om en by som heter Paraplybyen. Dette er en merkelig by hvor det på forunderlig vis bestandig regner, og ingen i byen forstår hvorfor. Men nå står historiefortelleren bom fast. Bjørnstjerne har fått tips av litteraturhjelpen om å reise ut til skolene. Hos litteraturhjelpen mener de at barn har stor skaperevne, og Bjørnstjerne håper at dette er sant. Han har fått med en bruksanvisning på hvordan han kan bli fri fra skrivesperren. Vil han få sine evner tilbake? Vil han noen gang kunne dikte og skrive igjen?

Produksjonen ligger i spenningsfeltet mellom litteraturverksted og teater.

Om utøvarar og produsentar

  • Arrangert av: Møre og Romsdal fylkeskommune
  • Kunstnarar / grupper: Linn Christine Wennersten
  • Produsent: Bjørnsonfestivalen
  • Idé/ opplegg: Skuespiller Linn Wennersten har rollen som Bjørnstjerne i denne produksjonen.  I forestillingen blir barna først med på en felles økt med Linn, deretter blir de delt i grupper på ca 5 elever på hver gruppe. Hver gruppe vil sammen dikte frem en karakter som til slutt blir flettet inn i historien om Paraplybyen. Barna skal sitte på stoler i starten av forestillingen før de deles i grupper.

Om kunstnar / utøvar / gruppe

Linn Christine Wennersten er utdannet dramapedagog fra Universitetet i Agder og skuespiller fra Akademi for scenekunst i Fredrikstad. Hun har også studert musikkteater på Bårdar Akademiet i Oslo. Linn har spilt i ulike teaterproduksjoner i Norge og har produsert flere egne forestillinger. Hun driver scenekunstkompaniet MUDRA som utvikler kreative prosjekter rettet mot barn og unge. Linn jobber også som dramapedagog ved Kulturskolen i Molde.