Tilbake
Øystein Heggstad
Øystein Heggstad
Skriv ut

Korverksted - Molde kulturskole

Verkstedet har som mål å gi en positiv opplevelse i å synge i kor og kan legges til rette for store elevgrupper. Skolene kan velge mellom 3 typer verksted.

1.Elevene lærer grunnleggende stemmeteknikk og lærer enkle flerstemte sanger. Repertoaret hentes fra forskjellige sjangere.
 
2. Elevene øver inn en eller flere sanger som skal opp på en scene på feks skoleavslutningen, foreldrekveld eller juleavslutning. Sangene blir plukket ut I samråd med musikklærerne.
 
3. Elevene jobber med folketoner fra Romsdal. Her får de et innblikk I folkemusikktradisjonen i Romsdal, og får lære flere sanger som har sin opprinnelse I nærmiljøet. 
 
 
Det skal være med minimum 1 lærer fra skolen på verkstedet, som også bør kunne jobbe vidre med det eleven lærer.
 
Hvis det er ønskelig er det mulig å dele opp verkstedet i to bolker slik at man får tid mellom øktene for at det skal modnes litt. Dette avtales med hver skole.

Lærarrettleiing

Beskrivelse og mål

Om utøvarar og produsentar

  • Arrangert av: Møre og Romsdal fylkeskommune
  • Kunstnarar / grupper: 2 sang/musikkpedagoger fra Molde kulturskole
  • Produsent: Molde kulturskole
  • I samarbeid med: Molde kulturskole
  • Idé/ opplegg: Molde kulturskole

Om kunstnar / utøvar / gruppe

Molde kulturskole skal være et ressurs- og kompetansesenter for kunst- og kulturfag i kommunen og regionen. Kulturskolen har undervisningstilbud innen teater, dans, bilde og musikk. Kulturskolen har også en rekke samarbeidstiltak med det frivillige kulturlivet, øvrige profesjonelle institusjoner og grunnskolen/barnehage. Verksteder innen kultursekken er et viktig satsningsområde rettet mot grunnskolen.