Tilbake
Linda Fagerlie Sæthren
Linda Fagerlie Sæthren
Linda Fagerlie Sæthren
Skriv ut

Ei innføring i animasjon med Linda Fagerli Sæthren

I løpet av en skoledag (ca 5 timer á 45 minutter) vil elevene få en grundig innføring i animasjon. Gjennom filmvisning, undervisning og praktisk arbeid skal elevene få et innblikk i flere animasjonsteknikker. 

Pixelasjon: Elevene vil deretter få en praktisk innføring i animert bevegelse og rollebesetning - hvor hele klassen vil bidra i å lage en kort film. Pixelasjon er animasjon med levende animasjonsfigurer. Elevene vil i denne delen være animasjonsfigurer, animatører og kameraansvarlige – Linda Fagerli Sæthren vil være regissør. Tid: Omtrent 60 minutter. 

Cut-Out: Etter gruppearbeidet vil elevene få mulighet å lage individuelle filmer og filmer i mindre grupper ved hjelp av iPad og programmet iStopMotion. I en balløvelse i teknikken Cut-Out (utklippsfilm i papp) vil elevene lære hva begrepene Ease In - Ease Out og Squas'n Stretch innebærer. Tid: Omtrent 65 minutter. 

Tegnefilm: Til slutt vil elevene få en innføring i tegnefilm. Først vil de lage en blanding av tegnefilm, objektanimasjon og pixelasjon med fargeblyanter på A4-ark - deretter vil de lage et samarbeidsprosjekt (2-3 pr gruppe) med tusjer på whiteboard. Tid: Omtrent 65 minutter. 

Oppsummering: Det hele avsluttes med en muntlig animasjonsqviss og en oppsummering av dagen. Tid: Ca 15 minutter.

Dette er en intensiv dag med masse moro! 

Opplegget kan tilpasses elever i aldersgruppe 5-7 klasse, 8-10 klasse og for videregående skole. 

Om utøvarar og produsentar

  • Arrangert av: Møre og Romsdal fylkeskommune
  • Idé/ opplegg: Linda Fagerli Sæthren 

Om kunstnar / utøvar / gruppe

Linda Fagerli Sæthren er produsent, regissør og animatør med spesialkompetanse innenfor teknikken Stop-Motion / dukkefilm. Hun har tidligere vært portrettert i tv-programmet Newton, mottatt en Amandapris for sin debutfilm Janus, har vært nominert til Spellemanspris for sin musikkvideo Self-Fulfilling for bandet Beady Belle og har jobbet som animatør på kinoproduksjonen Jul i Flåklypa. Hun vil ta med animasjonsdukker og vise et eksempel på film hun har vært med å skape. (Tid: Ca 25 minutter)